In memoriam

Orenda

Vorenda of Great Pleasure kwam in mei 1997 in ons leven en is overleden in oktober 2010. Zij is de stammoeder van onze kennel. Door haar hebben we dit fantastische ras leren kennen. Rond haar achtste heeft ze een oog verloren door een uithaal van een kat, maar ze is tot op het laatst een fanatieke balletjes hond geweest. Zij is de betbetovergrootmoeder van Rhineferry’s Flame of Grace, onze jongste telg, die in juni 2019 geboren is.

River

Ymra of Great Pleasure kwam in juli 1999 bij ons wonen, we hebben haar River genoemd. Zij is de stammoeder van onze 2de lijn. River was een enorme schat en tot op de dag van vandaag kan ik dat terugzien in haar nakomelingen. In 2014 is River overleden, ze heeft net de 15 niet volgemaakt. Sinds mei 2020 loopt haar achterachterachterkleindochter Rose bij ons rond.

Cloudy

The Rhineferry Tales of Cloudy Sky, is de dochter van Orenda, zij heeft ons hele mooie nakomelingen gegeven met een prettig karakter. Cloudy is overleden in 2018, toen ze bijna 15 was.

Flame

The Rhineferry Tales of Flame is de dochter van onze River, een heerlijke hond met het zachte karakter van haar moeder. Ook zij heeft mooie nakomelingen voortgebracht met een uitgesproken lief en mensgericht karakter. Ook zij is in 2018 overleden, net als Cloudy bijna 15 jaar oud.

Sterre

NJK, NK Rhineferry’s Wishing on a Star W’10, onze Sterre, is helaas maar 9 jaar geworden. Ze was uitstekend gebouwd, hield van werken, en was op een hele rustige manier onze roedelleidster. Met een blik regelde ze alles. Ook van haar nakomelingen hebben we genoten en met twee dochters van haar Lexie en Senna hebben we een aantal nestjes gefokt.

Dune

Rhineferry’s Name is Diamond Dune, dochter van Flame, is in mei 2019 overleden toen ons huis in vlammen opging. Omdat ze doof geworden was, heeft ze ons niet gehoord, en wij konden niet meer terug om haar te redden. Ze was een hele speciale dame, een kleine eigenwijze koningin, die precies deed waar ze zin in had en hoogst verontwaardigd was als ik boos op haar was. We hielden verschrikkelijk veel van haar en zijn dankbaar dat ze niet verbrand is, maar omgekomen is door de rook. Gelukkig is ze bijna 13 jaar geworden, maar we hadden haar graag nog een paar jaartjes bij ons gehad. We zijn blij dat ze voorleeft in haar nakomelingen en dat haar achterachterkleindochter bij ons woont.

.

Rhineferry’s Frosted Flame Fero, onze 2de Flame, de liefste hond die we kenden is helaas op 8 jarige leeftijd overleden aan kanker. Ze wordt zo gemist. Niet alleen door ons, maar ook door haar gastfamilie, waar ze het zo geweldig naar haar zin had. De kleine prinses.